Ηθική ΠωλήσεωνΗ Ηθική Πλευρά της Παραγωγής Βρεφικών και Ένα Brand Που Αλλάζει το Παιχνίδι.


Η ηθική πωλήσεων της εταιρίας lactimi βασίζεται στο πρωτόκολλο του δίκαιου εμπορίου. Η εταιρία ιδρύθηκε υπό την ιδέα πως η παραγωγή όλων των ειδών που εμπορεύεται πρέπει να πραγματοποιείται με κοινωνική υπευθυνότητα και με σεβασμό προς τους εργαζόμενους.
Η αγορά κατακλύζεται από μεγάλες εταιρίες λιανικής πώλησης που παράγουν μαζικά με αμφίβολη ποιότητα σε κάποια γωνιά του πλανήτη και συχνά όχι με τις πλέον αποδεκτές συνθήκες εργασίας. Εκμεταλλευόμενοι τους ανύπαρκτους εργασιακούς νόμους, το χαμηλό κόστος του εργατικού δυναμικού και την οικονομική αδυναμία χωρών όπως η Ινδία και η Κίνα, πολλές εταιρίες στρέφονται προς αυτές τις χώρες για να παράγουν τα προϊόντα τους με υλικά χαμηλού κόστους και ποιότητας, αγνοώντας τις συνέπειες που έχουν στο περιβάλλον, στην κουλτούρα και στις τοπικές κοινωνίες οι εξευτελιστικά χαμηλοί μισθοί, η παιδική εργασία και οι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας.

Η φιλοσοφία της εταιρίας lactimi είναι πως πρέπει να αισθανόμαστε καλά όχι μόνο με τη χρήση των προϊόντων, αλλά και γνωρίζοντας από που προήλθαν. Η δέσμευσή μας για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των συνθηκών εργασίας διαμορφώνει τις εμπορικές μας συναλλαγές με τους προμηθευτές μας.

Τα προϊόντα μας βασίζονται στις εξής τρεις αρχές: στον απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, στην κατασκευή ειδών που ακολουθούν το πρωτόκολλο του δίκαιου εμπορίου και στην παραγωγή τους αποκλειστικά στην Ευρώπη στην πόλη που εδρεύει η εταιρία, την Αθήνα. Αυτές οι τρεις αρχές της lactimi, δίνουν την δυνατότητα στην εταιρία να στηρίζει τοπικούς παραγωγούς και συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, προωθώντας καλές συνθήκες εργασίας και προστατεύοντας συγχρόνως το περιβάλλον από τοξικά υλικά.

Η εταιρία επενδύει στη βιωσιμότητα, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμες ίνες, 100% βαμβακερά υφάσματα, φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες, ανακυκλώνοντας τα υφασμάτινα υπολείμματα μέσω δωρεάς σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για δημιουργία υφασμάτινων μασκών. Επίσης προτρέπουμε τους καταναλωτές μας μετά το τέλος της χρήσης τους για θηλασμό να δωρίζουν τα μαξιλάρια σε κάποιο δημόσιο μαιευτήριο ή ανάλογο οργανισμό (για πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@lactimi.com). Τέλος προωθώντας την επαναχρησιμοποίηση των ειδών προτείνουμε την εναλλακτική χρήση του μαξιλαριού σαν βοήθημα για εργασία με φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Όλες οι συσκευασίες μας είναι υψηλής ποιότητας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους. Με όλους τους παραπάνω τρόπους επιδιώκουμε αφενός την ελαχιστοποίηση των υπολλειμάτων μας, αφετέρου την εκπαίδευση του καταναλωτή προς μια πιο ευαισθητοποιημένη προσέγγιση του εμπορίου.

Ελπίζουμε οι ηθικές πρακτικές της εταιρίας lactimi να δώσουν κίνητρο στους καταναλωτές μας να σκεφτούν την επίδραση των καταναλωτικών επιλογών, στους συνανθρώπους μας, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.